Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Новини

Новини, оголошення та події:

Презентація вибіркових профільних навчальних дисциплін

Шановні здобувачі спеціальності 292 Міжнародний бізнес! В Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця вам надається можливість вільного вибору навчальних дисциплін у межах 25% загального обсягу відповідної освітньо-професійної програми. Обрані дисципліни увійдуть до індивідуального навчального плану кожного студента, а результати навчання будуть відображені у додатку до диплому.

Принцип вільного вибору дає змогу кожному здобувачу вивчати навчальні дисципліни, які відображають індивідуальні вподобання, інтереси та плани на майбутнє працевлаштування.

Урочисте відзначення працівників кафедри міжнародних економічних відносин

Сьогодні, 3 квітня, під час засідання Вченої ради університету відбулось урочисте відзначення працівників університету і факультету.

Подяки Управління освіти Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради за високий професіоналізм та співпрацю, надання науково-методичної допомоги при організації та проведенні районних заходів для учасників освітнього процесу оголошено:

ЛИТВИНЕНКО Аліні Олександрівні – доценту кафедри міжнародних економічних відносин, а також Аліна Олександрівна одержала Подяку Харківського міського голови за високий професіоналізм, сумлінну й плідну працю під час воєнного стану в Україні.

Подяки Харківського міського голови за високий професіоналізм, сумлінну й плідну працю під час воєнного стану в Україні оголошено:

ІВАЩЕНКО Ганні Миколаївні – доценту кафедри міжнародних економічних відносин.

МІШИНУ Олександру Юрійовичу – доценту кафедри міжнародних економічних відносин.

САТУШЕВІЙ Карині Валеріївні – доценту кафедри міжнародних економічних відносин

Ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир ПОНОМАРЕНКО урочисто вручив нагороди.

Щиро вітаємо всіх нагороджених! Дякуємо за самовіддану сумлінну працю, вагомий внесок у науково-педагогічну, методичну, профорієнтаційну, журналістську та волонтерську діяльність під час воєнного стану. І за те, що залишились і працюєте в Харкові.

Презентація спільних програм двох дипломів з європейськими університетами для  бакалаврів всіх ОП✨

🏫В ХНЕУ ім. Семена Кузнеця відбудеться презентація спільних програм двох дипломів з найкращими університетами Європи

На вас чекають:

🔸 Цікаві презентації спільних програм двох дипломів з європейськими університетами, завдяки яким Ви можете отримати міжнародний досвід та 2 дипломи магістра лише за 2 роки паралельно навчаючись у 2-х університетах одночасно!

🔸 Виступи фахівців, які допоможуть з вибором програми, яка найкращим чином розкриє Ваш потенціал

🔸 Відповіді на усі ваші запитання

⁉️Для кого⁉️

 для бакалаврів всіх ОП

⁉️ Де⁉️

 Формат проведення:

 онлайн з використанням платформи ZOOM  

⁉️ Коли⁉️

4 квітня 2023 року о 16.00

Реєстрація на захід за посиланням ➡️ https://forms.gle/kJd5bQztaJZSLU4M6

Інноваційно-інтерактивний тренінг “Демократія: від теорії до практики”

Аспірантка кафедри міжнародних економічних відносин Подорожна Маргарита взяла участь у інноваційно-інтерактивному тренінгу “Демократія: від теорії до практики”. Метою тренінгу є розвиток знань, навичок і ставлень, які пов’язані з ефективною участю молоді в демократичних процесах країни в цифрову епоху.

Запрошення на програму для викладачів “Visiting professor program at the Polytechnic Institute of Bragança 24/25 Call (1st and 2nd semesters)”

The Polytechnic Institute of Bragança (IPB, Portugal, www.ipb.pt/en) shares the vision for differentiation by promoting internationalization, practice-based research and pedagogical innovation. Reinforcing its unique internationalization project, the IPB opens the 24/25 Call for the reception of visiting professors

Історія здобувачки 4 курсу Освітньої програми Міжнародний бізнес

Привіт! Я – Ельвіра, студентка 4 курсу спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини.

І вже 6 місяць я навчаюся за програмою подвійного диплому в Португалії в Політехнічному університеті Браганси, але пишу я це з Іспанії з мальовничого регіону Ла Ріоха, бо 2 тижні тому я почала стажування на посаді маркетолога в іспанській компанії, тож наступні 2 місяці зможу насолодится ще й цією місциною і повернутися до Португалії – дописувати диплом (так-так, починайте загинати пальчики на користь цієї програми)😉

Well..як пройшли мої перші півроку навчання в Португалії?

Спойлер – Скажу впевнено, що зараз я проживаю один з найкращих періодів життя.

Університет знаходится в невеликому містечку Браганса, неподалік кордону з Іспанією, яке круто облаштоване для студентів, бо приблизно 40% населення саме вони. Спочатку в мене був невеличкий страх щодо англійської, але акліматизація пройшла дуже швидко;) Перебуваючи постійно в англовомному середовищі ти й не помічаєш, як твої скіли щодня зростають, а спілкування зі студентами різних національностей розширює світогляд.

Люди – моя улюблена частина мобільності! Чи часто випадає нагода навчити італійців як варити справжній український борщ, натомість вивчити оригінальні назви пасти; кожен понеділок влаштовувати спільні тематичні вечері; дізнаватися про цікаві звичаї та десятки слів з кожної мови? Я знайшла справжніх друзів, які тепер чекають на мене в гості🫶

До того ж, у Португалії дуже розвинута транспортна система, зручна як для поїздок всередині країни, так і для подорожей у Іспанію. Тому на моєму рахунку вже багато живописних міст. Фаворитами є острів Мадейра – місце вічної весни, Назаре — рай для серфінгістів та Мадрид.

Мені сподобалося, що навчання в університеті Браганси націлене на практичні знання та роботу в команді. Можна обрати варіант оцінювання у кожного викладача індивідуально, наприклад: зробити 4 проєкти по 25% чи написати 2 екзамени по 50%, головне, щоб в сумі було 100%. Тобто навчатись у комфортному ритмі!

Я вдячна @khneu за цю міжнародну можливість і досвід. Величезне дякую Наталі Олександрівні Пархоменко, яка постійно підтримує мене, завжди на з’язку та у будь-якій ситуації має дієві поради❤️

DAAD Україна та Баден Вюртемберзький Кооперативний Університет (Штутгарт, Німеччина)🇩🇪🇺🇦

🔶️ запрошують здобувачів ХНЕУ ім. С.Кузнеця взяти участь у двомісячному студентському проєкті «Міжнародний студентський проєкт дослідження ринку: Вплив цінової інфляції та кризи на поведінку споживача”.

⁉️Коли?проходитиме онлайн з 26 березня по 21 травня 2024 року

 ‼️ За результатами проекту всі учасники отримають іменні сертифікати німецького університету за підписом керівника проєкту.

❗️Вимоги до кандидатів:

✅ бути студентом ХНЕУ ім. С.Кузнеця у 2023/2024 н.р.;

✅️ володіння англійською мовою, що дозволяє брати активну участь у заняттях (мінімум B2);

✅️ високий рівень успішності;

✅ інтерес до емпіричних досліджень.

🔗 Для участі в конкурсі необхідно зареєструватися за посиланням  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbgv-PH9XDIIAnd1N8dtMpXdQFQc00mzj0CPyYHY3jRqrf-A/viewform 

📌 Дедлайн реєстрації – 18 березня 2024 року

Запрошуємо студентів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» прийняти участь в україно-португальській програмі двох дипломів за спеціальністю «Управління міжнародним бізнесом»

У рамках партнерства між Політехнічним інститутом Браганси (Португалія) та Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця запрошуємо студентів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» прийняти участь в україно-португальській програмі двох дипломів за спеціальністю «Управління міжнародним бізнесом»

Кількість доступних грантів: 1

Деталі гранту Erasmus+ :

· Індивідуальна стипендія: 3400 євро

· Грант на транспорт: 530 євро

Тривалість мобільності: 10 місяців (вересень 2024 – червень 2025)

Спеціальність і рівень навчання: відповідно до міжінституційної угоди запрошуються студенти 3 курсу першого (бакалаврського) рівня спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Мова навчання – англійська

Вимоги:

1) знання англійської мови на рівні В2 чи вище,

2) середній бал за попередній період навчання в ХНЕУ ім. С. Кузнеця не нижче 75.

3) мотивація до участі в програмі.

Дедлайн участі у конкурсі – 12 квітня 2024 року

Для реєстрації на участь необхідно до 12 квітня 2024 року надіслати на електронну пошту parkhomenko.na28@gmail.com наступний пакет документів:

1) скан-копія підтвердження знання англійської мови (диплом, або сертифікат, або рекомендаційний лист від викладача англійської мови),

2) скан-копія академічної довідки  з деканату за результатами навчання (українською мовою та переклад на англійську) за 5 семестрів 150 кредитів,

3) CV (англійською мовою) в довільній формі,

4) скан-копія закордонного паспорту,

5) скан-копія атестату про закінчення школи з додатком (українською мовою та переклад на англійську)

Увага! До офіційного розпорядження Кабміну щодо дозволу виїзду студентів-чоловіків за кордон, рекомендуємо подаватися лише дівчатам чи хлопцям, які вже мають офіційний дозвіл на виїзд.

Контакти:

Пархоменко Наталія Олександрівна, проф. кафедри міжнародних економічних відносин, parkhomenko.na28@gmail.com